مهندسی کنترل چیست؟
در دانشگاهها رشته مهندسی کنترل از گرایشهای رشته برق به شمار میرود. شباهت زیادی بین دروس مهندسی کنترل و دیگر گرایشهای مهندسی برق وجود دارد؛ اما یک مهندس کنترل علاوه بر مباحث برق و الکترونیک باید با مفاهیم تئوری کنترل، بهینهسازی و برنامهنویسی نیز آشنا باشد.
در محیطهای صنعتی، یک مهندس کنترل از دانش خود برای شناسایی و تحلیل سیستم، برآورد ملزومات و تجهیزات مورد نیاز برای پیادهسازی آن، افزایش بهرهوری، بهبود ضریب اطمینان و پایداری عملکرد سیستم کمک میگیرد. در حوزه نظارت و بهرهبرداری از سیستمهای صنعتی، مهندسان کنترل با استفاده از ابزارهای مانیتورینگ پروسههای صنعتی، کارکرد سیستم را رصد میکنند و راهکارهای مناسب برای بهینهسازی یا توسعه سیستم کنترلی را ارائه میدهند.
مهارتهای مورد نیاز یک مهندس کنترل
برای تبدیل شدن به یک مهندس کنترل حرفهای، به داشتن مهارتهای متعددی نیاز است. به دست آوردن تخصص در هر یک از مهارتهای مربوط به مهندسی کنترل نیازمند کسب آموزش و تجربه زیاد است و تسلط کافی به هر مهارت بهتنهایی میتواند زمینههای شغلی متعددی را برای صاحب آن فراهم کند. در ادامه، هریک این مهارتها را بررسی میکنیم.
شناسایی و تحلیل سیستم
هر فرایند صنعتی از تعدادی اجزای معمولاً مکانیکی، الکتریکی تشکیل شده است. رابطه میان همه اجزای سیستم را با استفاده از روابط فیزیک و ریاضی میتوان تعریف کرد. مثلاً سرعت چرخش یک موتور الکتریکی تابع پارامترهای الکتریکی مانند ولتاژ و فرکانس تغذیه موتور است. طراحی یک کنترلر برای یک پروسه صنعتی نیازمند آشنایی با مشخصههای آن پروسه و دانستن روابط میان اجزای آن است. بنابراین، یک مهندس کنترل باید به منطق کار فرایند صنعتی و تجهیزات تشکیلدهنده آن و نحوه ارتباط آنها تسلط کامل داشته باشد. مثلاً برای کنترل یک دستگاه اکسترودر باید مشخصههای مواد خام، توان هیترها، وزن ماردون و بسیاری عوامل از دیگر در نظر گرفته شود.
سلام، این یک دیدگاه است.
برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاهها، لطفا بخش دیدگاهها در پیشخوان را ببینید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.